Стартує Х відкритий літературний конкурс творів у жанрі фантастики та фентезі «ФантФест». Запрошуються  до участі літературно обдаровані фантазери і мрійники віком від 11 до 21 року, які знаходяться як в Україні, так і за її межами!

Конкурс має 10-літню історію – проводиться  з 2014 року. На жаль, через повномасштабне вторгнення у 2022-2023 роках його роботу було призупинено.

Раді повідомити вам, що у 2024 році – в ювілейний рік, коли нашій книгозбірні  виповнюється 100 років, ми відновлюємо роботу Конкурсу, адже з надією дивимося у майбутнє.

Змагання триватиме у трьох вікових категоріях, у кожній з яких визначаються переможці (І-ІІІ місце):

  • учасники у віці 11-12 років;
  • підлітки віком 13-15 років;
  • молодь від 16 до 21 року.

Гран-прі Конкурсу присуджується учасникові, чий твір авторитетне журі визнає найкращим – незалежно від віку автора.

Читачі також візьмуть участь у визначенні кращого, на їхню спільну думку, твору Конкурсу шляхом голосування на сайті бібліотеки імені Дніпрової Чайки. Твір отримає нагороду «Приз читацьких симпатій».

У цьогорічний конкурс включено окрему актуальну номінацію – «Фантастичне майбутнє України».

Організатори «ФантФесту» – Департамент реалізації гуманітарної політики Херсонської обласної державної адміністрації і Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки.

 Журі Конкурсу незмінно очолює відома авторка українського фентезі, «Золота письменниця України» Дара Корній.

Роботи приймаються у таких жанрах: фантастичні й фентезійні оповідання, казки, новели, комікси, фрагменти романів і повістей.

Обсяг творчої роботи – до 8 сторінок друкованого тексту.

Більш детально познайомитись з умовами можна у Положенні про проведення Конкурсу.

Твори приймаються до 14 квітня 2024 року на електронну адресу Конкурсу – fantfest.ks@gmail.com.

До уваги координаторів Конкурсу в бібліотеках Херсонській області – також наказ Департаменту реалізації гуманітарної політики ОДА про його проведення у 2024 році.

Із творами-переможцями минулих конкурсів можна ознайомитись у електронних збірках, розміщених у нашій веб-бібліотечці на Calameo.

Натхнення та перемог усім учасникам!



Comments are closed.