Кожна сім’я – особливий світ, де ціннісні орієнтири старших членів сім’ї відчутно позначаються на індивідуальних, читацьких, навчальних, а найбільше – на життєвих принципах дитини. Привернення уваги до проблем сім’ї, пошуки шляхів співробітництва з кожною сім’єю, удосконалення виховних можливостей батьків і сьогодні залишається одним із надзвичайно важливих завдань сучасних бібліотек.

Херсонська обласна бібліотека для дітей шукає нові підходи до зближення сім’ї з книгою. З цією метою кожної неділі проводяться різноманітні заходи для батьків наших читачів.

У 2013 році ми розпочали програму Недільної батьківської школи, яка продовжиться і в наступних роках. Тож які секрети повідали наші бібліотекарі батькам наших читачів, на які теми проводилися заняття?

У кожному відділі проводилися бесіди з батьками на різну тематику.

Сектор абонемента. Що таке книга і читання, на скільки важливі вони в процесі гармонійного розвитку дитини. Як читати з дитиною, як прив’язати любов до книги. Як створити домашню бібліотеку, з яких книжок вона повинна складатися.

Читальна зала (відділ обслуговування читачів 5-9 класів). На які орієнтири треба звертати увагу при виборі книги для підлітка. Здоровий спосіб життя.

Молодший відділ (відділ обслуговування дошкільнят та учнів 1-4 класів). Читання та обговорення казок, що допомагають батькам у подоланні дитячих капризів.

Сектор періодики. Чим зайнятися з малюками під час відпочинку, як робити різні поробки, аплікації тощо. Поради батькам з кулінарії, домашнього дизайну.

Відділ естетичного виховання. Психологічні консультації для батьків на допомогу вирішення проблемних питань у вихованні дитини. Поради для домашнього інтер’єру, організації сімейного свята.  Перегляд періодичних видань на тему декоративно-прикладного мистецтва (в’язання, вишивка, бісероплетіння тощо.)

Іноземний відділ (сектор документів іноземними мовами). Які ігри застосувати при вивченні англійської мови, якщо батьки не володіють англійською. Наш волонтер з Америки , Мері Бет Фейер,  ділилася з батьками традиціями сімейного виховання у Сполучених Штатах Америки.

Інтернет-центр (відділ інтернет-послуг). Огляд низки корисних інтернет-ресурсів: в допомогу у навчанні; здоровий розвиток дітей; розвиток дитячих талантів; безпека дітей в інтернеті; віртуальні бібліотеки тощо.

 

Завітайте, шановні батьки, до Херсонської обласної бібліотеки для дітей та разом з дітьми пориньте у світ друкованого, але живого слова.

 



Comments are closed.