Подорожуючи деокупованими населеними пунктами Херсонщини, “Мандрівний хаб стійкості” завітав до села Інгулець Дар’ївської територіальної громади. Діти та дорослі радо зустріли бібліотекарів ім. Дніпрової Чайки, які запропонували усім присутнім ігрову програму “Літо з бібліотекою”.
Спочатку хлопців посвятили у лицарі Таврійського краю, які відвідали Олешківську і Кам’янську Січі та фортеці Іслам-Кермен і Кизи-Кермен. Дізнались про видобуток солі козаками на Кінбурнській косі та “поласували” стравами, що готувались козаками.
Граючи у настільну гру-експедицію “У пошуках знайомих незнайомців” – побували у “Чорноморському заповіднику”, потрапили на “Казкову стежину”, ловили рибу у Дніпрі, а під час “Морського круїзу” вгадували назви відомих мешканців Чорного моря.
Познайомились з населеними пунктами Херсонщини, назви яких пов’язані з назвами тварин і потрапили до Асканії-Нова. Тут були розгадані загадки про мешканців заповідника, а завдяки “Нотатнику мисливця” знайдені сліди тварин, які мешкають у херсонських лісах та степах.

Читати далі.



Comments are closed.