Процес державотворення України має тисячолітнє коріння. Саме тут, на території Східної Європи, зародилася культура Київської Русі, яка стала першим відомим державним утворенням на землях сучасної України зі столицею в Києві. Київська Русь стала не тільки культурним центром, а й важливим гравцем у політичному житті Європи.
Протягом століть український народ боровся за свою державність і незалежність. Але лише у 1991 році, після розпаду Радянського Союзу, Україна змогла проголосити незалежність та стати суверенною державою.
Після цієї важливої події Україна зіткнулася з численними викликами і випробуваннями на шляху свого розвитку. Неоднозначності та складнощі перехідного періоду від радянської системи до демократичного суспільства позначились на країні, однак вона продовжувала зміцнювати свою державність та інтеграцію у світове співтовариство.
Сьогодні, в День Української Державності, пропонуємо вам пригадати важливі та цікаві етапи становлення нашої держави, визначних постатей, знакові атрибути під час інтерактивного квесту “Сторінками державотворення України.” Міркуйте, пригадуйте та збагачуйте свої знання про нашу історію.

Читати далі.



Comments are closed.