22 жовтня у Школі грантового менеджменту відбувся тренінг за темою “Звітування про реалізацію проєкту”.  Модерувала навчання директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки Анна Бардашевська, а технічне забезпечення zoom-зв’язку здійснював фахівець Інтернет-центру бібліотеки Ілля Абрамов.

На підготовці змістового проєкту основну увагу зосередила у своєму виступі Людмила Абсава – голова правління ГО «Глобальний погляд», кандидатка економічних наук, доцентка, завідувачка кафедри «Фінанси і кредит», проєктна менеджерка, тренерка, фасилітаторка освітніх програм, експертка з партисипації.

Основні правила підготовки фінансового звіту, формування пакету звітних документів за вимогами УКФ, а також до оформлення додатків та звіту аудитора проєкту виклала Олена Ромашина, головний бухгалтер бібліотеки імені Дніпрової Чайки. 

У традиційному модулі “Із досвіду успішної грантової діяльності” із проєктами, реалізованими за підтримки УКФ у 2018-2020 роках Хмельницькою обласною бібліотекою для дітей ім. Т.Г.Шевченка, ознайомили учасників навчання Валентина Черноус, директор бібліотеки, та  Оксана Лифар, заступник директора з наукової роботи. 

Огляд веб-майданчиків для пошуку інформації про потенційних грантодавців для проєктів галузі культури, а також авторитетних донорів, що працюють в Україні, підготувала для учасників навчання Ірина Шестопал,  завідувачка відділу проєктно-грантової діяльності та зв’язків з громадськістю Національної бібліотеки України для дітей.

Читати далі.



Comments are closed.