У червні вийшла з друку збірка “Наш край на творчість надихає”, до якої увійшли кращі твори постійних і нових учасників літературної студії “Контур”, що з 2006 року працює в бібліотеці імені Дніпрової Чайки. Сьома за числом збірка студійців присвячується 30-річчю незалежності України, тож її перший розділ має назву «Квітуй, моя Україно!».

Три останні творчі роки принесли студійцям чимало літературних здобутків у міжнародних, всеукраїнських та обласний конкурсах, тож другий розділ збірки складається саме з творів-переможців. Уже кілька років поспіль до збірок творчого доробку студійців включаються поезії, створені за мотивами віршів видатної поетеси сучасності в рамках щорічного обласного фестивалю виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви». Розділ збірки «При майстрах якось легше. Вони – як Атланти…» вміщує також твори-відгуки на прозу і вірші інших письменників, знайомство з якими надихнуло студійців на створення власних поетичних рядків.
До збірки включені твори різної тематики та жанрів, написані протягом 2019-2021 років: жарти, філософські роздуми, ліричні замальовки, творчі фантазії та реальні історії з життя. У кожному творі юні автори намагаються знайти цікавий сюжет та втілити його у вірші чи оповіданні, нарисі або казці. Сподіваємось, що читачеві обов’язково щось припаде до душі, щось здивує, а щось змусить замислитись…

Сьогодні презентуємо електронну версію збірки, яку щойно розмістили на електронній поличці видань бібліотеки в Calameo.



Comments are closed.