На Херсонщині завершується обласна Творча акція «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви», – саме у такому форматі в умовах карантину відбувся VІІ обласний фестиваль виконавської майстерності.
І етап тривав з лютого по 30 березня у територіальних громадах області, а ІІ, фінальний, відбуватиметься 7 квітня 2021 року, в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки.

Журі напрямку “художнє декламування”.

Усі учасники Фестивалю та глядачі зможуть долучитися до Гала-концерту та урочистої церемонії нагородження лауреатів, приєднавшись до глядацької аудиторії на офіційному каналі бібліотеки в YouTube: https://www.youtube.com/c/LibraryKsUa/

Учасники Творчої акції 2021 року – жителі Херсонської області віком від 12 років, презентували твори Ліни Костенко або авторські твори, пов’язані з її поетичним доробком, у п’яти напрямах виконавської майстерності, а саме:
1) художнє декламування поезії Ліни Костенко;
2) написання та виконання авторських поезій за мотивами творів Ліни Костенко та віршів-присвят;
3) виконання вокальних творів на слова Ліни Костенко та пісень із творчої спадщини Марусі Чурай;
4) літературно-музичні композиції та інсценівки за творами Ліни Костенко;
5) художні ілюстрації до поетичних творів Ліни Костенко.

Журі напрямку “літературно-музичні композиції” за роботою.

Протягом 2-5 квітня працювали обласні журі кожного з напрямків, до складу яких запрошені авторитетні професіонали, знані в нашому краї митці.

Усього на розгляд обласних журі надійшли 337 заявок від учасників, визначених за підсумками відбірного етапу. Виступи декламаторів, вокалістів та літературно-музичні композиції журі оцінювали за відеозаписами, наданими учасниками, а в авторській номінації до уваги бралися також і тексти віршів, створених учасниками.

Журі напрямку “виконання вокальних творів”.

Онлайновий формат практично не позначився на активності юних художників: традиційно у номінації художньої ілюстрації журі отримало найбільшу кількість заявок та творчих робіт (181).

Журі оцінює художні ілюстрації до творів Ліни Костенко.

7 квітня о 14:00 у святковій залі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки розпочнеться Гала-концерт та урочиста церемонія нагородження лауреатів.
А у виставковій галереї бібліотеки облаштовано виставку художніх робіт – ілюстрацій до творів Ліни Костенко, з якою також можна буде ознайомитись і в онлайн-версії.



Comments are closed.