Сьогодні відбулось офіційне нагородження переможців обласного конкурсу “Краща книга Херсонщини” 2020 року – перед початком пленарного засідання чергової сесії Херсонської обласної ради VІІІ скликання. Дипломи лауреатам вручали й вітали з перемогою голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко та перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій.

36 авторів змагалися у конкурсі за перемогу в 7 номінаціях. Кращих визначало авторитетне журі, до якого входять представники облдержадміністрації, обласної ради, громадськості та культурної спільноти області.

У номінації “Краща книга, що готова до видання” перемогу здобула Юлія Чернієнко – молода херсонська письменниця і наша колега, головний бібліотекар відділу обслуговування учнів 5-9 класів Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Це вже не перший її літературний здобуток. Юлія Чернієнко – переможець щорічного міжнародного конкурсу найкращих творів молодих українських літераторів “Гранослов”, всеукраїнського літературного конкурсу “Крилатий Лев”; вже має на своїй авторській полиці дві книги, що побачили світ у видавництві “Академія” – повісті для підлітків “Помста” (2019 р.) та “Хікі шукають любов” (2020 р.).

Колектив Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки вітає Юлію Миколаївну з цією важливою перемогою і бажає їй натхнення на написання нових творів і майбутніх творчих досягнень!

Фото із веб-сайту Херсонської обласної ради

Серед лауреатів – добрі друзі нашої бібліотеки та улюблені автори читачів книгозбірні – Юлія Сліпіч і її співавторка Наталія Задніпряна, які здобули перемогу в номінації “Кращий навчальний підручник та посібник” із книгою «Metamorphoses of Art. Метаморфози мистецтва», Анатолій Кичинський – його “Сотворіння цвіту” визнано кращою поетичною збіркою, а кращим прозаїчним виданням стала тетралогія Анатолія Марущака “Вибух терміта”, кращий переклад українською мовою – від Василя Піддубняка (“Тарас Шевченко”).

Нових творчих здобутків бажаємо переможцям конкурсу “Краща книга Херсонщини”, а усім читачам – нових книжок херсонських авторів!

Більше – у блозі новин



Comments are closed.