Сектор абонемента знайомить вас із сучасними книжками для підлітків!

Зузак, Маркус.
Крадійка книжок : роман / Маркус Зузак; пер. з англ. Н. Гоїн; іл. Труді Вайт. – Харків : “Клуб Сімейного Дозвілля”, 2016. – 416 с. : іл

Болючі спогади своїх батьків-емігрантів про такі несумісні речі, як дитинство, війна й Голокост, сучасний австралійський письменник Маркус Зузак поклав в основу історії про маленьку дівчинку Лізель Мемінґер, яка в страшні роки Другої світової, навчившись читати за посібником гробаря, збагнула силу Слів і, втративши все інше, вижила – завдяки лише цій силі.

 

Лущевська, Оксана.
Задзеркалля /Оксана Лущевська. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. – 128 с.

Нікому не подобається лежати в лікарні. Але тут у Сашки є Ростя – її перше справжнє кохання. Тож вона почувається щасливою, аж доки на сусідньому ліжку не опиняється знайома дівчина Діна за крок від смерті. Підступні подруги, легковажні хлопці, такі складні й незрозумілі батьки… Хто винен, що Дінка стрибнула в Задзеркалля? І чи вдасться їй знайти дорогу назад, якщо Сашка цього дуже-дуже захоче?

 

Санченко, Антон.
Земля Георгія : повісті /Антон Санченко. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. – 420 с.

Український характер (і навіть норов) породив цілу низку літературних персонажів. Вони мчать на конях, вирятовують приятелів з полону, перемагають ворога кмітливістю, закохуються в найпрекрасніших жінок, мудро правлять батьківським краєм. І щоб в читачів не складалося враження, ніби ці герої десь загублені в минулих часах, Антон Санченко написав книгу “Земля Георгія”, засновану на досвіді бувалого мореплавця, якому доводиться зазнати випробувань серед хвиль і на суші…

 

Сульберг, Аудгільд А.
Хто проти суперкрутих / Аудгільд А. Сульберг; пер. з нор. Н. Іваничук. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. – 208 с.

Дванадцятилітня Анна Беа вважає себе потворою, та й у школі на неї поглядають співчутливо. А дехто, особливо трійко крутелиць із їхнього класу, взагалі відверто з неї глумляться. Тому дівчинка мало з ким спілкується, і якби не найкращий друг Нільс, її життя було б зовсім нестерпним. Але Анна Беа доведеться поглянути в очі своїм страхам і дати відсіч суперкрутим.

 

Чат для дівчат / упоряд. В. Вздульська, О. Лущевська. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. – 176 с. : іл.

Дванадцять оповідань від сучасних українських письменниць (Галина Ткачук, Оксана Лущевська, Надія Біла, Тетяна Стус та ін.) торкаються важливих тем підліткового життя. Мрії та страхи, любов і зрада, дружба і втрати, шкільні справи і стосунки з батьками, розваги і хобі… Тонко описані, багатогранні, сповнені гумору та справжніх емоцій історії зацікавлять і юних, і дорослих читачів.

 

Шамбаз, Бернар.
Футбольний матч тривалістю в літо / Бернар Шамбаз; намалювала Марія Фоя; пер. з фр. Ірина Дух. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. – 128 с. : іл.

Цього літа Фосто вирушає разом з татом (і своїм м’ячем) у велику навколосвітню подорож. одинадцять етапів від Баньоле до Бомако. тисячі зустрічей і відкриттів, починаючи від багдадського цирульника і закінчуючи смаком копченої риби на Північному полюсі. І повсюди футбол – справжнісінький! Це перше всесвітнє турне, яке Фасто ніколи не забуде.

 

Запрошуємо до абонемента. У нас ще багато цікавих книжкових новинок!



Comments are closed.