Вона виросла у великій родині, повній оповідачів і жартівників. Батько, робітник залізниці, був відомий тим, що розповідав довгі та цікаві історії. Будучи наймолодшою з п’яти сестер, вона насилу вимовляла хоч слово за обіднім столом. Тому ніхто й передбачити не міг, що ця тиха спостерігачка Меггі одного дня стане відомою письменницею Меґан Макдоналд, чиї твори будуть перекладені багатьма мовами.
Світову популярність отримала завдяки серії книг про Джуді Муді. Про її пригоди молодші школярі читають от уже понад двадцять років, кумедну дівчинку полюбили мільйони дітей по всьому світу. Меґан Макдоналд заявляє на своєму особистому веб-сайті: «Іноді я думаю, що я і є Джуді Муді». Адже багато переживань персонажа засновані на подіях, що відбулися в житті автора.
У США це вже своєрідний must read у молодшій школі. Протягом останніх років книжки про харизматичну героїню переклали й українською мовою.
А познайомитися з ними та їхньою авторкою ви зможете переглянувши віртуальну книжкову виставку з нагоди ювілею письменниці.

Читати далі.



Comments are closed.