25 років поспіль в Одесі відбувається масштабний книжковий фестиваль «Зелена хвиля», у рамках якого проходить Всеукраїнський конкурс дитячої літературної творчості “Море талантів”. У шорт-лист цього, теж ювілейного, вже X всеукраїнського конкурсу, який був оприлюднений ще на початку липня, увійшли четверо учасників літературної студії “Контур” Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки:

  • поезія – Іван Завгородній, Олександра Проценко і Віолетта Тімофєєва;
  • мала проза – Марiя Нестеренко і знову Іван Завгородній та Віолетта Тімофєєва.

Цьогоріч на конкурс «Море талантів» в обох номінаціях було заявлено аж 190 творчих робіт із усіх регіонів України.

Але організатори, як і кожного року, тримали інтригу до кінця, тому лише 7 серпня, безпосередньо на урочистій церемонії нагородження в Одесі, ми дізналися, як оцінили твори наших студійців члени журі конкурсу на чолі з відомим українським письменником Володимиром Рутківським.

Отже, ІІІ місце у номінації “мала проза” посіла Віолетта Тімофєєва. Вона, як і усі призери конкурсу, отримала цього року іменну статуетку на додаток до звичного диплома:

Інші контурівці стали призерами-фіналістами, і всі тепер мають дипломи, пам’ятні призи та збірник конкурсу 2021 року, в якому надруковані їхні твори. Усього ж нагороди та призи конкурсу 2021 року отримали аж 15 юних талановитих дітей Херсонщини!

Джерело: https://kontur-ks.blogspot.com/2021/08/blog-post.html



Comments are closed.