Привіт, юний друже!

Пропонуємо тобі стати учасником великого творчого проєкту, який надає унікальну можливість залучити багатьох людей до перегляду твоїх художніх творів.

І не важливо, де ти живеш чи навчаєшся, на заваді не стане карантин – адже це «Електронний вернісаж». Саме зараз у тебе з’явилося багато вільного часу для творчості, а ми пропонуємо тобі майданчик, на якому ти зможеш презентувати свій доробок.
«Електронний вернісаж» як віртуальна виставка дитячої художньої творчості започаткований у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки в 2002 році – від “народження” веб-сайту бібліотеки: https://www.library.kherson.ua/lw/електронний-вернісаж/ . А з 2017 року виставки робіт наших читачів розмішуються у окремому блозі: https://vernisaj-ks.blogspot.com/

Кожного року «Електронний вернісаж» відкриває нові імена юних художників, які, можливо, в майбутньому стануть відомими митцями.
Бібліотечний вернісаж має свою родзинку: ми заохочуємо своїх авторів створювати образотворчі роботи як ілюстрації до прочитаних книг або за мотивами та під враженням прочитаного.

Саме зараз стартує відбір до віртуальної експозиції 2020 року.
До участі запрошуємо всіх дітей віком від 3 до 18 років, які у душі є художниками, майстрами декоративно-ужиткового мистецтва, скульпторами, архітекторами і вже створили свій власний «шедевр», який, на вашу думку, вартий уваги шанувальників.

Оскільки наш вернісаж – електронний, участь у ньому можуть брати юні художники з будь-якого міста, села чи селища Херсонської області, України і навіть світу 🙂 .
Традиційно, роботи можуть бути як ілюстраціями до певного твору (казки, вірша, оповідання, роману), так і добіркою чи колажем до творчості одного автора.

А ще можна намалювати або виготовити вітальну листівку до будь-якого державного, календарного, родинного чи особистого свята; сфотографувати власну авторську роботу з пластиліну, паперу, поробки з будь-якого матеріалу, виконані у будь-якій техніці.
Зверніть увагу! Учасників за віковими категоріями ми не розподіляємо. Наявність художньої освіти для участі у “Електронному вернісажі” не вимагається.

Для розміщення твору в експозиції «Електронного вернісажу» подається якісне фото роботи або скан-копія (для малюнків розміром до А4). Розмір оригінального твору не має значення. Робота може бути естетично оформлена.
Надсилати твори слід на спеціальну електронну адресу, із темою листа “На «Електронний вернісаж» “: 2020vernisag2020@gmail.com .
Любий друже, якщо ти ще не маєш власної електронної пошти, не знаєш, як зробити електронну копію свого твору – попроси про допомогу у дорослих.

До кожної конкурсної роботи обов’язково слід додати: назву твору; для ілюстрацій та робіт за мотивами книжок – автора та назву книги; прізвище, повне ім’я автора, вік, місце проживання або навчання; дозвіл (автора або батьків – для учасників віком до 14 років) на використання персональних даних та електронну публікацію творчої роботи.

Для персональних виставок додатково можна надіслати фото автора та невелику розповідь про творчу діяльність.
Всі роботи учасників будуть розміщенні на блозі «Електронний вернісаж» та у Facebook.
Цей проєкт не має часових обмежень, тому можна подавати фото робіт у будь-який час – протягом 2020 року.
А по закінченню карантину кращі творчі роботи учасників будуть експонуватись у виставковій галереї бібліотеки – для ознайомлення з творчістю юних митців усіх користувачів нашої книгозбірні.

Тож запрошуємо тебе долучатися до творчого проєкту “Електроний вернісаж”, адже креативній натурі карантин не завадить творити!



Comments are closed.