Носко Д.В., “Чумацький шлях”

Носко, Д.В. Чумацький шлях : для дітей мол. шк. віку / Д.В. Носко.  – К. : ТОВ “Патерик”, 2013. – 64 с.

Книга змальовує історію виникнення та розвитку на Україні чумацького промислу. Доступною мовою розповідається, як везли чумаки з Криму, чорноморського та азовського узберіжь сіль, рибу та найрізноманітніший крам. Описується, як жили чумаки, як відбувалися їх мандрівки. Також показано, як втілився образ чумака в народній пісенній творчості.

Увагу читачів обов’язково привернуть яскраві малюнки, на яких показано, як чумаки переміщались, що їли та пили, як вони співали та з якими проблемами стикались у дорозі.

Сташук О.В., “Я громадянин України”

Сташук, О.В. Я громадянин України /О.В. Сташук. – К. : ТОВ “Патерик”, 2013. – 64 с.

Для молодшого шкільного віку

У книзі доступно для дітей розказано про національну символіку, види влади, конституцію, основні закони, частину української історії, культури, географії та традицій.

Увагу юних читачів обов’язково привернуть яскраві сторінки історії та природні надбання регіонів України, знайомство з культурою та видатними діячами України.

“Козацька абетка: коротка історія українського козацтва для дітей і дорослих”

Козацька абетка : коротка історія укр. козацтва для дітей і дорослих / авт.-упоряд. Ольга Яремійчук. – К. : Веселка, 2013. – 80 с.

Найвизначніші події і найвидатніші герої козацької доби представлені в книзі у коротких розповідях, розміщених за алфавітом, та мистецьких творах. Це ті ази нашої історії, які повинен знати кожен українець – і маленький, і дорослий.

 

Монтгомері Л.-М., “Енн із Шелестких Тополь”

Монтгомері, Люсі-Мод. Енн із Шелестких Тополь : роман /Люсі-Мод Монтгомері. – Львів : Урбіно, 2014. – 288 с.

Це четверта книга із серії про Енн Ширлі в чудовому перекладі Анни Вовченко.

Закінчивши навчання в коледжі, Енн Ширлі влаштовується на посаду директриси школи в містечку Саммерсайд. Героїня винаймає житло в старовинному, оповитому романтикою домі Шелесткі Тополі. Попереду улюблена робота й очікування на одруження з коханим. Усе було б чудово, якби не ворожість численної й шанованої родини Прінглів, через яку Енн уже подумує покинути Саммерсайд. Та несподівано вона не лише примиряється із Прінглами, які відтоді стають їй справжніми друзями. Енн знайомиться зі своєю маленькою сусідкою Елізабет і знаходить у ній рідну душу, а згодом їй вдається заприязнитися зі своєю заступницею Кетрін, постійно всім невдоволеною молодою жінкою, яка під впливом Енн цілковито змінюється…

Павленко М., “Русалонька із 7-в. В тенетах лабіринту”

Павленко, М. Русалонька із 7-В в тенетах лабіринту / Марина Павленко; іл. О. Ваніфатової. – 2-ге вид., стер. – Вінниця : Теза, [2014]. – 278 с.

І що то за доля в Софійки така — нерозділене кохання? От і цього разу закохалася — подумати тільки! — у чоловіка рідної тітоньки. Добре хоч бачитися можуть часто: мають спільну справу. Так, спільну справу, бо Софійка розшукує зниклі з музею полотна.
Що ж, у неї так завжди: кохання і розшук переплітаються так щільно, що і гадки не маєш, як усьому тому дати раду…

Чбоски С., “Хорошо быть тихоней”

Чбоски, С. Хорошо быть тихоней [Текст] : роман / Стивен Чбоски; пер. с англ. Е. Петровой. – Санкт-Петербург : Азбука : Азбука-Аттикус, 2014. – 288 с.

Багато читачів вже ознайомилися з історією Чарлі з екранів телевізорів, проте ми пропонуємо ще раз пережити події роману, відкривши сторінки художнього видання. А для тих, хто не знайомий з творінням С. Чбоскі, читання захопливого бестселеру принесе купу емоцій та нових вражень.

 

 



Comments are closed.