Наша бібліотека поповнилася новими виданнями різних жанрів. Нижче наведено лише 10 книжок із повного списку надходжень. Анотація біля кожної книжки допоможе вам краще визначитися з вибором. Тож чекаємо вас у бібліотеці і бажаємо приємного читання!

Ната Ігнатова. Диваки

Ната Ігнатова. Диваки

Неймовірне число подій відбувається в житті молодих людей. Випробування Любов’ю, Дружбою, Грошима, Славою, Успіхом. Як вони витримають ці іспити, чи впораються? Впораються.

Тому що вони – Диваки від слова «диво». Їх легко впізнати, тому що вони завжди з’являються в потрібну хвилину: віддають останнє заради дружби, роблять неможливе заради кохання. Вони просто допомагають словом і ділом, даруючи світло і тепло, а іноді просто не проходять мимо.

 

 

 

Ната Ігнатова. Миттєвості буттяНата Ігнатова. Миттєвості буття

Героїв книги «Миттєвості буття» можна любити, їх можна наслідувати, ними можна захоплюватися чи критикувати їхні дії, слова, вчинки, погляди, але залишатися байдужими – неможливо. Адже недаремно друзі захоплено, а недруги здивовано вигукують при зустрічі з ними: «От диваки!»

Книга висвітлює проблеми сучасної молоді, а в ній читачі зустрінуться з героями попередньої повісті «Диваки».

 

 

 

 

Стефені Маєр. Друге життя Брі Таннер

Стефені Маєр. Друге життя Брі Таннер

Фанати «Сутінкової саги», готуйтеся: вампіри повертаються! Юна Брі Таннер, знайома читачеві з роману «Затемнення», розкриє похмурі таємниці світу перволітків. Чим живе армія некерованих вурдалаків-перволітків, які розпочали наступ на родину Калленів? Може, крім небезпеки, спраги й страху, в їхньому житті є місце і для кохання?..

 

 

 

 

Віталій Климчук. Рутенія:повернення відьми

Віталій Климчук. Рутенія

…Вона мало не втратила себе у холодних водах Джерела Забуття, на неї чатують жахливі небезпеки, перед нею – довгий шлях до величної мети… Але вірні друзі та її власна внутрішня Сила допоможуть, вона не дозволить Темному Володареві занапастити цілий світ, сповнений краси та дивовиж: величні ліси, заселені добрими чугайстрами, полісунами й мавками, високі гори, де живуть мудрі мольфари, міста, де людей оберігають могутні відьмаки. Вона подужає, вона сильна, вона – відьма Рутенія!

 

 

 

Янн Мартел. Жизнь ПиЯнн Мартел. Жизнь Пи

“Жизнь Пи” произвела настоящий культурный взрыв в мировой интелектуальной среде. Фантастическое путешествие юноши и бенгальского тигра, описанное в романе, перекликается с повестью “Старик и море”, с магическим реализмом Макеса и абсурдностью Беккета. Книга стала не только бестселлером, но и символом литературы нового века, флагом новой культуры.

 

 

 

 

 

Дмитрий Глуховский. Метро 2034Дмитрий Глуховский. Метро 2034

2034 год.

Весь мир разрушен ядерной войной. Крупные города стерты с лица Земли, о мелких ничего не известно. Остатки человечества коротают последние дни в бункерах и бомбоубежищах, самое большое из которых – Московский Метрополитен.

Все те, кто оказался в нем, когда на столицу падали боеголовки ракет, спаслись. Для уцелевших после Судного дня метро стало новым Ноевым ковчегом. Поверхность планеты заражена радиацией и населена чудовищами. Отныне жизнь возможна только под землей.

Станции превратились в города-государства, а в туннелях властвуют тьма и страх. Жители Севастопольской, маленькой подземной Спарты, ценой невероятных усилий выживают на своей станции и обороняют ее.

Но однажды Севастопольская оказывается отрезанной от большого метро, всем ее обитателям грозит страшная гибель. Чтобы спасти людей, нужен настоящий герой…

Марія Матіос. Жіночий аркан у саду нетерпінняМарія Матіос. Жіночий аркан у саду нетерпіння

Письменниця Марія Матіос вважає, що життя кожної жінки – безперервний випробувальний танець: іноді – “вальс”, частіше – “гуцулка”, зрідка – “танго” чи коли-не-коли “танець живота”.

Але традиційно жінки ніколи не танцюють “аркан” – ритуальний, суто чоловічий танець жителів гір.

Проте М. Матіос стверджує, що її героїня “затесалась між аркани” і цей “аркан” – не стане “вальсом”. Бо така парадоксальна вдача її героїні, яка з однаковою пристрастю щоденно випробовує своє серце на розрив: чи то тримає батіг у руках для лінивців, чи сповідається в любові.

“Жіночий аркан у саду нетерпіння” – поезія справжньої Жінки. Жінки із плоті і крові, жінки, яка вміє бути щасливою “отут і вже”.

Міла Іванцова. ВітражіМіла Іванцова. Вітражі

Дія роману відбувається в сучасному Києві. Поліна, перекладачка з французької, має замовлення на переклад роману Франсуази Саган, але власні проблеми видаються їй набагато важливішими та болючішими, ніж «надумані проблеми ситих французьких дівчат».

Робота не йде. Все змінюється, коли раптом ламається комп´ютер. Дізнавшись паролі, програміст Богдан читає листування Поліни з «далеким другом», з якого довідується, що вона рано залишилася сиротою і була вихована бабусею Ніколь, яка дивним чином після війни потрапила з Франції до Радянського Союзу. Також він дізнається, що Стефка – колишня подруга Поліни — написала книжку, привласнивши чужу історію. Богдан добуває цю книжку і влаштовує зустріч двох подруг. Згодом Поліна дізнається справжню історію бабусі Ніколь…

 

Ірен Роздобудько. Мандрівки без сенсу і мораліІрен Роздобудько. Мандрівки без сенсу і моралі

Ірен Роздобудько в своїй новій книзі переконує нас, що «світ малий», та пропонує змінити картинку і відкрити двері до іншої реальності. Саме це є найпривабливішим у мандрах – перестрибувати часову прірву і потрапляти в невідоме. Варто налаштуватися на трансляційні хвилі, які охоплюють в кожній незнайомій місцевості, і тоді заговорить і каміння…

 

 

 

 

 

Т. Панасенко. Іван КотляревськийТ. Панасенко. Іван Котляревський

«Здобув три вінці: на полі битви, як добрий воїн; на шляху мирного громадянського життя, як дбайливий вихователь багатьох гідних синів вітчизни; на ниві літератури, як полум’яний любитель мови рідної йому, їм створеної…» – говорив про Івана Котляревського його перший біограф С. Стеблін-Камінський. Безсмертна «Енеїда» й вічно юна «Наталка Полтавка з часом не тьмяніють і не губляться, а зачаровують нових читачів. Ім’я їхнього автора, основоположника й першого класика нової української літератури, назавжди вписане в Історію української і світової культури.

 

 

 

Буде ще!



Comments are closed.