Пора літніх канікул неодмінно знаменує перенесення улюблених спортивних занять зі шкільного спортзалу на літні майданчики, пляжі та парки. Саме там ми нині можемо зустріти майбутніх юних олімпійських чемпіонів. Наша славна Херсонська земля вже дала світові відомі імена у спорті – Лариса Латиніна, Інна Осипенко-Радомська,  Олександр Береш, Іван Сотніков, Тетяна Лисенко та багато інших.

Представляємо вашій увазі, шановні читачі, серії книг “Дівчата у спорті” та “Життя видатних дітей”, які присвячені дитинству олімпійських призерів України.

Особливо цінною серед них є книга Лесі Ворониної “Смак олімпійського золота”, яка розповідає про сходження до слави нашої землячки Інни Осипенко-Радомської. Як ви гадаєте, в якому виді спорту Інна здобула олімпійське золото? – звісно у веслуванні на байдарці, адже наш край славиться мальовничими  плавнями і майже немає серед наших підлітків та молоді такої людини, котра б ніколи не подорожувала на байдарці у дельті Дніпра. А для когось таке захоплення переростає у сенс усього життя.

 

 

Інші книги з серії “Дівчата зі спорту”:

Міла Іванцова “Заради мрії” – про Олену Говорову, українську легкоатлетку (стрибки у довжину)
Олесь Ільченко “Абсолютний чемпіон” – про Анну Безсонову, українську гімнастку (абсолютна чемпіонка світу з художньої гімнастики 2007 року)

 

Серія “Життя видатних дітей” розповість нашим юним читачам:

“Про баскетбол

та Анатолія Паливоду, Сергія Коваленка, Олександра Сальникова, Олександра Білостінного, Олександра Волкова”


“Про легку атлетику

та Володимира Куца, Юрія Сєдих, Валерія Борзова, Сергія Бубку, Наталю Добринську”


Всі ці книги були отримані нашою бібліотекою в дарунок від видавництва “Грані-Т”.

P.S: Запитуйте у секторі абонемента!

frank


Comments are closed.