23 квітня о 14.00, у Всесвітній день книги та авторського права, у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбудеться святковий фінал та церемонія нагородження переможців і номінантів VIII відкритого літературного конкурсу творів у жанрі фантастики та фентезі «ФантФест».

У 2021 році конкурс відбувся вже восьмий раз, а його організаторами виступили Департамент реалізації гуманітарної політики Херсонської ОДА та обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки.

Ідея проведення конкурсу творів у жанрі фантастики та фентезі виникла під час Міжнародного конгресу фантастів «Загублений світ». Він проходив у Херсоні у січні 2013 року, і організаторами конгресу для проведення прес-конференції та «круглого столу» було обрано обласну дитячу бібліотеку. Саме тоді, з метою популяризації творів відомих фантастів і підтримки юних авторів, було запропоновано започаткувати конкурсний проект, який отримав назву «ФантФест».
З того часу конкурс відбувається щорічно, і умови творчого змагання залишаються практично незмінними: переможці визначаються у трьох вікових категоріях.

Авторитетне журі очолює «Золотий автор України», переможець Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова», лауреат літературної премії імені Лесі Українки Дара Корній.
Читачі також беруть участь у визначенні кращого, на їхню спільну думку, твору Конкурсу – той із авторів, чий твір отримує найбільшу кількість голосів на нашому сайті, здобуває «Приз читацьких симпатій».
Цього року на розгляд журі надійшли твори із 14 областей України і з усіх районів Херсонщини.

Усі учасники конкурсу та всі бажаючі могли долучитися до урочистої церемонії онлайн. До вашої уваги – відеозапис трансляції:

Приєднуйтесь!

Мітки:
Опубліковано в рубриці "ФантФест", Анонси, Конкурси
vbpi


Comments are closed.