13 квітня о 13-00 в актовій залі Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Петра Калнишевського, 2) відбудеться святкове нагородження переможців І етапу відкритого міського конкурсу «Читацькі перегони» – «Читання для зростання», який проводився серед учнів 2-4 класів загальноосвітніх шкіл Херсона із жовтня 2017 року по березень 2018 року.

Мета конкурсу  – заохочення дітей до систематичного читання кращих творів української та зарубіжної літератури;

  • підвищення престижу читання ;
  • формування іміджу читання як заняття сучасного, цікавого, корисного, як засобу самовдосконалення особистості задля досягнення життєвого успіху;
  • посилення ролі книги та читання у навчально-виховному процесі.

Співорганізатори конкурсу – управління освіти Херсонської міської ради та Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки.

«Читання для зростання» – таку назву отримав І етап конкурсу, до участі в якому запрошені наймолодші школярики.

Учасники конкурсу повинні були виконати  такі завдання:

  • написати відгук на прочитану книгу українського автора, у якому зосередити увагу на духовних та моральних цінностях, які відстоюють персонажі, на тому, як головний герой або герої  протистоять злу, поганому та негативному. Відгук  мав  бути написаний як у прозовій, так і у віршованій формі та прикрашений власними малюнками учасника;
  • скласти рейтинговий список із 5 книг сучасних українських письменників, які конкурсанти рекомендують прочитати своїм ровесникам.

Статистика конкурсу на кращий відгук на прочитану книгу вражаюча: у ньому взяли участь 123 учні із 38 навчальних закладів міста! На розгляд загальноміського журі були представлені роботи переможців шкільних турів.

Основними критеріями оцінювання робіт були творчий підхід та оригінальність у виконанні конкурсного завдання, гарне знання змісту книги.

Під час свята будуть оголошені  переможці конкурсу, які отримають дипломи та книжкові подарунки.

Святкову церемонію нагородження підготують і проведуть працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки за участю дитячих творчих колективів м. Херсон.

Опубліковано в рубриці Анонси
frank


Один коментар до “«Читання для зростання» – І етап загальноміського конкурсу «Читацькі перегони»

  1. Ольга
    12.04.2018 at 4:43 pm

    Доброго дня!

    Чи запрошуються учасники, які не пройшли шкільний етап? Чи кількість місць обмежена?