Оновлення: 02.09.2007

АРХІВ НОВИН

2005

20.12

      Увага! Оголошується конкурс фотокореспондентів "Обличчя друзів"!

Дорогі друзі! Якщо ви умієте цікаво і весело розважатись, відпочивати з друзями і, на згадку про цікаві пригоди, фотографуєтесь, то цей конкурс - для вас.
Приносьте і присилайте фотокартки і цікаві розповіді про те, що на них зображено, у сектор періодики нашої бібліотеки.
Переможуть найкумедніше фото і найдотепніша розповідь.
Конкурсні роботи прийматимуться з 1 січня до 1 березня 2006 року.

16.12

Сегодня в Интернет-центре нашей библиотеки проходила новогодняя акция, называвшаяся "Святой Николай, Дед Мороз, Санта Клаус и С°. Напиши письмо!". Ее участниками стали 2-классники 20-й гимназии.
Для детей была организована выставка-путеводитель по сайтам новогодних волшебников, с помощью которой каждый участник смог с помощью новейшего средства связи - т.е. по электронной почте - рассказать о своих заветных желаниях, в надежде получить соответствующий подарок к Новому году (а желания были очень разнообразные, интересные и неповторимые - уж поверьте на слово!).
Дети много интересного узнали в этот день - ведь они посетили не один веб-сайт с историями и легендами о происхождении
Святого Николая, Деда Мороза, Санта Клауса, Пер Ноэля...
Писать письма новогодним волшебникам оказалось таким занятным делом, что его решили продолжить - и объявили конкурс на лучшее письмо Деду Морозу. Только для второклассников!
Письмо победиля акции будет опубликовано на нашем сайте.                    P.S. ОСЬ ВОНИ, ЛИСТИ ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ!

        Вам тоже есть о чем попросить к Новому году?Вам тоже интересно узнать что-то новенькое об этих удивительных персонажах? Тогда - вперед, в "паутину":
http://www.days.ru/Life/life6767.htm
http://sumbur.n-t.org/rz/pr/sn.htm
http://newyear.72rus.ru
http://www.mir66.ru/promo/ny
http://www.solnet.ee/ng/index.html

15.12

В ліцеї журналістики, бізнесу та права за програмою Дня краєзнавства пройшла зустріч з археологом, кандидатом історичних наук, керівником обласного відділення Конгресу української інтелігенції Миколою Петровичем Оленковським . Він педставив свою нову працю, присвячену вченим-археологам, що вивчали наш край і увійшли в "золоту когорту " археологів України. Майбутні журналісти познайомилися також із новою книгою, присвяченою туристичним шляхам Херсонщини, в написанні якої брав участь Микола Петрович.           

      05.12

ВІТАЄМО!

Колектив і читачі бібліотеки вітають нашого директора - Бардашевську Анну Іванівну - з присвоєнням їй почесного звання "Заслужений працівник культури України"!

 

27.11

Підведено підсумки фотоконкурсу "Мої домашні улюбленці ", у якому взяли участь читачі сектору періодики. Детально >>>

21.11

О 13.00 відбулася презентація книги Тетяни Коломоєць "А у нас дружба". В цій книжці зібрано багато віршів українською та російською мовами, а ілюстрації до них намалювали учні Херсонської художньої школи. Діти із 5-Г класу гімназії №20 читали вірші із нової книги, а юні художники розповіли, як вони працювали над оформленням цього видання. Захід підготували читальний зал і відділ мистецтв.

Вітаємо доброго друга бібліотеки і чудового поета Тетяну Анатоліївну Коломоєць з виходом у світ нової книги!

P.S. Статтю про цю подію можна прочитати у газеті "Гривня СВ", у номері за 2 грудня 2005 року.

17.11

Репортаж про поїздку до Києва переможця конкурсу журналу "Пізнайко" "ХОЧУ ЧИТАТИ!"

20.10

Міжобласний конкурс "Лідер читання 2005", у якому другий рік поспіль змагаються кращі книголюби та завсідники дитячих бібліотек з Херсонщини та Миколаївщини, завершився 20 жовтня яскравим фінальним змаганням.

Херсонська обласна бібліотека для дітей гостинно зустрічала конкурсантів і почесних гостей свята – учасників всеукраїнського навчання працівників дитячих бібліотек з проблем автоматизації бібліотечних процесів на базі бібліотеки, що збіглось у часі з традиційним читацьким святом. Тож суддівство в змаганні було безперечно об'єктивним – адже в складі журі не було жодного представника „зацікавленої сторони”. Його склали гості з інших міст – Львова, Чернігова, Севастополя, Одеси та Києва.

Честь кожної з областей захищали команди з п'яти кращих читачів, які вибороли це право в попередніх відбіркових турах – учнів 7-9 класів. Заповнена вщерть актова зала зі спортивним азартом спостерігала за напруженим турніром десяти юних знавців літератури з античної та української історії – саме такою була основна тема цьогорічного фіналу.

photo

Учасники змагання виявили і ґрунтовні знання, і проникливий розум, і яскраві літературні здібності.

У фінальній інтелектуально-творчій дуелі перемогу виборола херсонка Мар'я Логінова, а почесний титул лідера читання Миколаївщини здобула Настя Карая.

Лідери читання отримали не лише захоплені овації зали, заслужену повагу ровесників, а й вагомі подарунки – DVD-програвач, фотоапарат, магнітолу і, звичайно, книги. Не залишились без подарунків і читачі Херсонської обласної книгозбірні – організатора свята.

17.10

Підведення підсумків обласного конкурсу дитячої творчості "Андерсен для ХХІ століття". Вітаємо лауреатів!

26.09

Приємна новина від видавництва "А-ба-ба-га-ла-ма-га": 6 жовтня відбудеться презентація перекладу українською мовою нової книги Дж.К.Ролінг - "Гаррі Поттер і напівкровний принц".
Адреса офіційного сайту письменниці: http://www.jkrowling.com

10.09

На сайті почала роботу ВІРТУАЛЬНА БІБЛІОГРАФІЧНА ДОВІДКА. Чекаємо на ваші запитання!
Правила сервісу

12.08

Перші підсумки Програми літніх читань 2005 року

16.07

Новина для шанувальників творчості Дж.К.Ролінг - нарешті на прилавках книгарень з'явилась шоста книга пригод Гаррі Поттера:

"Русский клуб Гарри Поттера" повідомляє подробиці: http://www.hpclub.ru/news.php3?dummy=1&nID=611

01.06

День захисту дітей у нашій бібліотеці ознаменувався не лише веселою святковою програмою, а й чудовим подарунком - відкриттям Медіа-центру! Відтепер знято проблему "малий екран - велика аудиторія", і бібліотека запрошує своїх користувачів на відео-лекторії, віртуальні уроки, інтернет-екскурсії...

Велика подяка: волонтеру Корпусу Миру США в Україні Скотту Філіпсу, Посольству США в Україні і нашим спонсорам!           

>> Фото

19.05

Стартувала Програма літніх читань. Захоплююче шоу "Читайте та багатійте, або Королі та "капуста"" сподобалось усім глядачам, а запрошення в літературно-археологічну експедицію "Крізь століття" та у мандри Країною Читалією знайшло відгук у десятків майбутніх учасників.

Останній дзвоник вже лунає,
Читання літні відкриває!
Поринь у книг нових розмай,
Знайди свої - і прочитай!

Вам, шукачі скарбів книжкових,
Бажаєм відкриттів казкових.
А "читайлятам" розумненьким
Сюрпризів маєм чималенько

Настав для книги слушний час!
Бібліотека кличе вас!

12.05

У читальному залі відбулася презентація книги В.М.Іздебського "Люби та знай свій рідний край". Детально >>

05.05

Сьогодні відбулася презентація книги Гліба Булаха "Херсон. Путь в неизведенное..." . Книга спогадів Гліба Дмитровича - у минулому - головного інженера Херсонської верфі - стала приводом до розмови про її автора, не лише інженера, організатора, а й людину непересічного літературного обдарування, про героїчні сторінки в історії херсонського суднобудування, про сьогодення заводу "Паллада". Учасниками зустрічістали учні ліцею журналістики. Фоторепортаж з місця події.

14.03

Тут можна ознайомитись з програмою цьогорічного Тижня дитячої книги у нашій бібліотеці

25.02

Інтернет-центр бібліотеки відзначає свою третю річницю!

10.00 Гості свята - активісти "інтернавтики" - візьмуть участь у змаганнях і розвагах, конкурсах знавців Мережі і ефективних прийомів інформаційного серфінгу, виявлять свої знання електронного каталогу бібліотеки. Телебачення і преса, запрошені на свято, зафіксують "для історії" найцікавіші моменти події.

16.00 Свято відбулося!

У конкурсі перемогу здобула команда "Юзери" (збірна школи № 32), яка здолала суперників із команди "Відеокарти" (школа № 24).

Імпровізоване вітання Інтернет-центру від юної поетеси Марини Жойа:

И вот три года Интернет
Радушно принимает всех.
Едва явился он на свет -
Уж обречен был на успех.
Не верится, что так он мал,
По нашим меркам он - малыш.
Таким большим и важным стал,
А ведь ему три года лишь.
Что ж нужно в праздник пожелать?
Успехов больше и удач,
Везенье с опытом смешать
В решеньи жизненных задач!

23.02

Новий подарунок Посольства США в Україні!

За програмою "Вікна в Америку" - майбутнім лідерам до бібліотеки надійшли понад 180 документів - книги, мапи, інформаційні CD про історію, культурні традиції, літературу Сполучених Штатів, дитячі видання художнього та науково-популярного змісту, довідкові видання для школярів англійською мовою.
Бібліотекарі Ресурсного Центру Країнознавства із задоволенням відзначають, що нові надходження відповідають читацьким запитам їх найактивніших користувачів - учнів, що поглиблено вивчають англійську і мають у школі спеціальні країнознавчі та літературознавчі курси.

Щиро вдячні дарувальникам!

04.02

У Центрі Інформаційного росту гімназії №20 головним бібліотекарем з масової роботи - Білоус Оксаною Вікторівно - був проведений урок пам'яті, присвячений 60-річчю визволення в'язнів концтабору Освенцім під назвою: "Пройти крізь пекло на землі". Учні 10-В класу побачили фрагменти відеофільму "Нацизм" і були вражені злочинами фашистів проти людства.

з 31.01. по 04.02

Протягом тижня у бібліотеці до 220-річчя від дня народження Якоба Грімма пройшли п'ять літературних рингів за мотивами казок братів Грімм, в яких взяли участь учні шкіл №16, №20, №2, №34.
Казкову тему продовжили бесіди про наступний конкурс до 200-літнього ювілею Ганса Христіана Андерсена.

25.01

У літературну вітальню бібліотеки завітав Микола Іванович Братан, який зустрівся з талановити юними письменниками, членами поетичного гуртка гімназії №3, учнями гімназії №20, обдарованим сімейним дуетом -Едуардом і Євгенією Куций, у яких недавно вийшла друком збірка "Знов Пегас в гостях у нас". Діти читали свої вірші, і Микола Іванович кожному з них дав влучні поради. Подарунком для всіх стала пісня "З літа на осінь", яку блискуче виконала переможиця конкурсу вокалістів ім. О.Петриненко Дар'я Кардаш, учениця 8 класу гімназії №20.

Архів подій 2004-го року

Архів подій 2003-го року