НОВИНИ

про журнал

„Хочу читати!” –

під цим гаслом чудовий дитячий журнал „Пізнайко” проводить конкурс для маленьких читачів дитячих бібліотек України.

Але це гасло цілком прийнятне і для програми літніх читань, яка щороку організується для юних читачів Херсонської обласної бібліотеки для дітей. Загальна назва програми „Канікули з книгою”. Хочеш читати – дуже добре! А тих, хто не дуже хоче, бібліотека запрошує до гри, і тоді читання перетворюється на захоплюючі пригоди, повні несподіванок, відкриттів, випробувань.

Добігають кінця літні канікули, а разом з ними і Програма літніх читань обласної дитячої бібліотеки. Вже сьогодні можемо зазначити, що кількість учасників цьогорічного читацького марафону перевищила всі очікування бібліотекарів. Наймолодші читачики – дошкільники та учні початкових класів – разом з Пітером Пеном та феєю Дінь-Дінь взяли участь у літературній мандрівці „Канікули у країні Читалія”. 40 маленьких мандрівників сміливо вирушили у путь на початку літа. А щоб вони не заблукали, не розгубилися – бібліотекарі кожному вручили путівник по чарівній країні, за яким вони звіряли свій маршрут, а також виконували літературні завдання, розгадували ребуси, відповідали на запитання вікторини. Дітлахи також пробували самі писати оповідання та ілюструвати прочитані книжки.

Хоча підведення підсумків подорожі відбудеться тільки у вересні, вже сьогодні можемо назвати найактивніших: Олейник Вероніка, Єрьоменко Руслана, Матковська Ганнуся, Руських Наталочка, Ланда Неуза, Ільїна Тетянка.

Та це ще не все. Адже ми не випадково згадали на початку конкурс журналу „Пізнайко”. Кращі читачі книжкового літа зможуть стати учасниками Всеукраїнського конкурсу „Хочу читати”, який триватиме до 1 листопада. На переможця чекає головний приз – поїздка до столиці нашої держави міста Києва, а активні учасники отримають в подарунок передплату на улюблений журнал на 2006 рік.

Більше того - члени редакції журналу „Пізнайко” підготувала ще один сюрприз для читачів Херсонської обласної дитячої бібліотеки – вони завітають у вересні до бібліотеки на підведення підсумків програми „Літо у країні Читалія”, щоб особисто привітати учасників та вручити призи найкращим маленьким читачам.

Юлія Британ,
гол. бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів початкових класів Херсонської обласної бібліотеки для дітей

на початок сторінки     home     карта сервера



Дата оновлення: 24.02.2009
Copyright © Херсонська обласна бібліотека для дітей