home

Життя поза суспільством
Тінейджер-форум

 

Ви могли б собі уявити священика рокером з довгим волоссям?
Хоча уявляти нічого не треба. Олег Стецюк (духовне і`мя отець Олег), інтелігентний надзвичайно талановитий оратор, неперевершений співрозмовник, чиї очі надихають і переконують, у підлітковому віці був рокером і носив довге волосся, а краватку взагалі одягав перед порогом школи. Але вчасно повернув на вірний шлях.
Переконливо, але по-дружньому, він розповідав дітям про небезпеку філософських ідей деяких субкультурних організацій, які проповідують насилля, смерть як прекрасне, меланхолію і песимізм. І пояснював, що життя у нас одне і немає жодної кнопки, як у комп'ютерних іграх, яка б повернула час назад.
Своєрідною новою субкультурою є користувачі соціальних мереж, більшість з яких втрачає відчуття реального світу і починає жити подвійним життям.
ВКонтакті, Однокласники, Фейсбук та інші мережі нав'язують небезпечну ілюзію щасливого життя, популярності, певного рейтингу, на які підлітки реагують критично і тонко. І якщо хтось не прокоментував їхній статус чи не написав на стіні привітання з Днем Валентина, реакція нестійкої психіки дуже часто стає трагічною, а інколи навіть фатальною. Отець Олег навів приклади дітей з Росії, які покінчили життя самогубством через те, що батьки заборонили їм користуватися соціальними мережами.
«У вас зараз є цілі і бажання, є плани і мрії, - звертався священик до восьмикласників школи №13, - а у цих дітей їх уже немає. Я хочу, щоб ви сказали собі, що ви – живі люди, які живуть у реальному житті, а мережі і «емоготські» субкультури – це лише тимчасове захоплення, яке стає абсолютно непотрібним, коли у вас з`являється сім`я. І ще дуже важливо знайти друга і порадника, який завжди скаже вам, що з будь-якої ситуації є вихід і допоможе у складний момент».
Так тонко і просто, доступно і відверто про складні речі можете говорити лише священик, і може донести важливі істини до молодих сердець. Саме тому бібліотекарі відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів вже вкотре запрошують отця Олега, чиє слово є авторитетним для дітей, спілкуватися з ними на морально-етичні теми за проектом «Діалоги про головне».

Оксана Розмировская,
заведующая отделом обслуживания читателей 5-9 кл.