home

Фестиваль волонтерських бригад
"Читай. Думай. Твори"

 

Цього року Херсонська обласна бібліотека відкрила програму літніх читань «Канікули з книгою» Другим обласним фестивалем бібліотечних волонтерських бригад та розгорнутою навчально-тренінговою програмою для юних волонтерів та дитячих бібліотекарів.
1 червня учасники обласної бібліотечної акції «Читай – і стань успішним!» взяли участь у гала-концерті фестивалю «Читай. Думай. Твори» у стилі бібліо-шоу, у якому демонстрували свої творчі здібності найактивніші волонтерські бригади області із Голої Пристані, Каховки, Цюрупинська та с. Чорнобаївка Білозерського району, а також запрошені до участі в концертній програмі фестивалю дитячі творчі колективи. Ключова тема волонтерських виступів – читання, як захоплююче заняття та складова життєвого успіху.
Обласні фестивалі або конкурси в рамках обласної бібліотечної акції на підтримку дитячого читання «Читай – і стань успішним!» проводяться щороку. І кожного року діти-волонтери з різних районів області мають нагоду продемонструвати свою ерудованість, начитаність, артистизм. Взагалі ж акцію було започатковано у 2008 році, за ініціативою Херсонської обласної бібліотеки для дітей та за спільної підтримки управління культури і туризму та управління освіти і науки обласної державної адміністрації.
Продемонструвавши свої здібності на великій сцені, отримавши в нагороду не лише оплески глядачів, а й дипломи лауреатів фестивалю та книжкові подарунки від організаторів акції, волонтери вирушили до обласної бібліотеки для дітей, де на них протягом двох днів за програмою фестивалю чекали і захопливі пригоди (наприклад, «Вечірка в піжамах» та Skype-конференція з американськими ровесниками), і напружена робота – під час тренінгових і конкурсних програм та майстер-класів. Адже основний акцент цьогорічної програми фестивалю змістився на новий для бібліотеки вид діяльності – організацію роботи лабораторії новітніх технологій, як для волонтерів, так і для бібліотечних працівників, організаторів акції «Читай і стань успішним!» у районах Херсонщини, з тим, щоб поставити новітні інформаційно-комунікаційні технології на службу основній меті – підтримці дитячого читання.

Ольга Крижановська,
завідуюча відділом мистецтв