home

Читання+пригоди=туризм

 

 

28 вересня про свій «туристичний» маршрут успіху розповів учням школи №50 Дмитро Сивак – віце-президент Федерації спортивного туризму Херсонської області. З цього приводу у рамках національного проекту «Україна читає дітям» він виступив на Відкритому уроці читання.
Виявляється пристрасть до спорту та туризму криється у пригодницьких романах. Той, хто з дитинства читав Жюля Верна, Джонатана Свіфта , Майн Ріда та багатьох інших класиків цього жанру, рано чи пізно сам стає героєм власних пригод. Справа в тому, що Дмитро Сивак, лишень закінчивши навчання в університеті, вже був досвідченим спелеологом, займався рафтингом та багатоденними пішими походами. Наш гість розповів дітям про свої мандрівки до гірського Криму, Карпат, про спуски по гірським річкам та навіть про мандрівку «до краю світу» - похід через Кольський півострів.
На уроці також відбулася невеличка читацька вікторина, переможцями якої стало двоє учнів 8-го класу. За свою перемогу хлопці отримали досить несподівані подарунки – футболки з емблемою Федерації спортивного туризму України.
Дорогі діти! Читайте, шукайте в книзі натхнення. Ми впевненні, потоваришувавши з вами, книга приведе вас до нових життєвих звершень, а якщо будете трішечки наполегливішими, то й зможете доторкнутися до краєчка своєї мрії.

Франковська М.О., гол. бібліотекар відділу інтернет-послуг