home

"Бібліотечні пригоди, або Ніч напередодні свята"
Щорічний регіональний конкурс
«Найкращий вiдгук на сучасну дитячу прозу»лієм Птіциним

 

15 грудня 2010 року о 11.00 год. у залі Училища культури відбувся святковий фінал щорічного регіонального конкурсу «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу», який проходив у області з вересня по грудень 2010 року.
Організаторами його проведення в Україні виступили Міністерство культури і туризму України, Міністерство освіти і науки України, а також видавництво «Грані-Т». Конкурс проходив за підтримки Державного комітету телебачення та радіомовлення України.
На регіональному рівні проведенням конкурсу опікувалися управління освіти і науки та управління культури і туризму Херсонської облдержадміністрації, обласна бібліотека для дітей та Херсонська обласна державна телерадіокомпанія.
Головна мета конкурсу – заохочення учнів 4-5 класів загальноосвітніх навчальних закладів до систематичного читання сучасної української літератури задля постійного підвищення культурного рівня учнів та покращення якості і ефективності процесу читання.
Конкурс проводився в три етапи:
- 1-й шкільний (очний, базовий) – з 1 травня по 31 жовтня;
- 2-й районний, міський (заочний, проміжний) – з 1 по 15 листопада;
- 3-й обласний (заочний, підсумковий) – з 20 по 30 листопада.
Підсумки конкурсу були підведені напередодні Дня Святого Миколая.
У конкурсі взяли участь понад 3 тисяч учасників – учнів 4-5 класів 384 загальноосвітніх навчальних закладів із усіх районів області, із Херсона та Нової Каховки.
До обласного фіналу вийшли роботи 40 учасників. Обласне журі конкурсу, визначаючи номінантів та переможців регіонального конкурсу відгуків, враховувало літературний рівень тексту відгуку, оригінальність викладу думки дитини, творче ставлення учасників змагання до написання відгуку, грамотність тексту, креативність роботи та інші чинники.
Перемогу у першому регіональному конкурсі відгуків на сучасну українську прозу, диплом переможця та головний приз від видавництва «Грані-Т», ноутбук, здобула Біда Аліна, учениця 4 класу Дудчанської загальноосвітньої школи, Нововоронцовського району (із відгуком на книгу Любка Дереша «Дивні дні Гані Грак»). Такою ж нагородою відзначено і вчителя переможиці – Іванів Ольгу Миколаївну.

ІІ місце посіла Сирота Дар’я, учениця 4 класу Скадовської загальноосвітньої школи № 3, за відгук Леоніда Кононовича із серії Життя видатних дітей
ІІІ місце виборола Овчиннікова Ніну – учениця 4-б класу Навчальновиховного комплексу «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради, за відгук на книгу Марини Павленко «Миколчині історії»
Журі відзначило також три роботи у окремих номінаціях:
«Яскрава індивідуальність та щирість» - Гідулянову Софію, ученицю 4 класу Голопристанської загальноосвітньої школи № 3, за відгук на книгу Лесі Вороніної «Нямлик і Балакуча квіточка»;
«Кращий відгук – лист автору» - Грохольского Максима, учня 4 класу, Чкалівської ЗОШ (Новотроїцького району), за відгук на книгу Лілії Лапіної «Дуже довга казка»;
«Краще художнє оформлення відгуку» - Лебедєва Анастасія, учениця 4 класу, Херсонської загальноосвітньої школи № 16, за відгук на книгу Ніни Воскресенської «Дивовижні пригоди Наталки в країні часу».
Усі номінанти отримали дипломи та подарунки від організаторів та конкурсу.
За умовами конкурсу, відзначена і школа, яка виявила найвищу активність у організації та проведенні конкурсу - Загальноосвітня школа № 16 1 – 2 ступені Херсонської міської ради, яка отримала від видавництва «Грані-Т» книги для поповнення фондів шкільної бібліотеки.

Детальну інформацію читайте в прес-релізі.