Венеціанський карнавал!

13 листопада о 10.30 Велику залу Обласної бібліотеки для дітей заполонили люди в плащах та масках. Таємничі синьйори ховали свої обличчя за пір`ям, а їх супутниці цнотливо опускали очі. Хто вони? Королі чи гвардійці, фрейліни чи служниці - за маскою міг бути хто завгодно...
Інтрига тривала, доки Церемоніймейстер урочисто оголосив:
"Синьйори та синьйорити! За декілька хвилин відпливає остання гондола. Вам слід поквапитися, щоб встигнути на головне дійство року - Венеціанський карнавал!"
Свято розпочалося карнавальною ходою. У натовпі масок можна було розгледіти мадам Помпадур зі своїм новим фаворитом, леді Х та маску Зорро, гвардійців кардинала та фрейлін Її Високості. Саме вони взяли участь не лише у конкурсі карнавальних костюмів та інтелектуальній вікторині від Смеральдіни, а й здійснили віртуальну мандрівку до Колізею, побувавши на гладіаторських боях, поборолись за звання "Мельпомени Венеції", розігравши комедію у стилі дель-арте. І врешті-решт отримали дипломи короля і королеви Венеціанського карнавалу. Ними стали Бистренко Анастасія та Лісовий Артем (учні ЗНЗ №12, 7-А кл.). Вони й розпочали урочистий полонез, до якого приєдналися усі присутні маски, а також Церемоніймейстер зі Смеральдіною - ведучі карнавалу.

Кого ж зустрічає Церемоніймейстер?
"Ваш вихід, панове!"
Карнавальна хода.
"Звідки походить слово "карнавал"?
Почесне журі карнавалу. Саме вони назвуть Короля і Королеву.
Хто ховається під маскою?
Про що замріялась прекрасна незнайомка?
Фрейліни Її Високості.
"Представте свій образ!"
Виставка "Squisito carnavale!" - Дізнайся більше про Італію!
Улюблена розвага італійців - гладіаторські бої.
Кульмінація комедії дель-арте.
Вітаємо Короля і Королеву Венеціанського карнавалу!
Урочистий полонез переможців!
Танцюють всі!
Фото напам`ять.