...

Вони думали, що це зовсім легко! Що досить знати електронну адресу ( http://www.library.ks.ua ), і скарб уже в твоїх руках! Йо-хо-хо! На заваді їм стали купа завдань: спершу треба було пройти портал «Права дітей», де живе Cправедливе Курчатко, потім зі свого ювілею шукачів скарбу не відпускала сама Астрід Ліндгрен.

Наступною перешкодою був кросворд від Малючка-Степовичка: на диво усі справилися з ним дуже швидко (мабуть, читають дитячих херсонських письменників?!). Зекономивши час, команди отримали заслужений відпочинок. То ж, привал! – можна насолодитися конкурсними роботами читачів бібліотеки на електронному вернісажі.

А далі – фінішна пряма! Завдання про «Читацькі об'єднання» були не важкими, проте підступні пірати підготували для команд мітки. Не дивлячись на те, що команді капітана Джека дісталась «Щаслива монета» - вона їм не допомогла. Йо-хо-хо! Суперники, впоравшись із завданням на Чорній мітці, першими знайшли скриню зі скарбом! І що ж це за скарб? Золото, коштовності, а може, він порожній? Ні!

Команда капітана Флінта знайшла карту, де зберігається золото усього світу. Це карта Оласної бібліотеки для дітей. Адже справжній скарб міститься саме в книжках, які дають нам знання.