New Year's Party!

Серед усіх свят Великої Британії та США Різдво – чи не найголовніше і шановане!
22 грудня 2008 року учні 9-А класу школи №15 отримали шанс стати учасниками справжньої «New Year’s Party!» у Херсонській обласній бібліотеці для дітей.
Christmas Travel Center, що започаткував свою роботу напередодні вечірки у секторі літератури іноземними мовами організував для своїх «клієнтів» гарячий новорічний тур – „New Year’s Party або Новорічний маршрут зими” та разом з тим – можливість провести різдвяні канікули у самісінькій Європі!
Перед початком «подорожі» мандрівники пройшли інформаційно-туристичний інструктаж, дізнавшись багато нового для себе про традиції святкування Нового року та Різдва у різних країнах світу.
У Німеччині, наприклад, де Різдво – свято сімейне, родина має неодмінно зібратися за святковим столом на церемонію обміну подарунками - Бешерунг.
Італійці в кінці року, що йде, мають звичай викидати старі або непотрібні меблі, причому прямо з вікон.
Французи люблять зображати саму подію, тому всюди, у вітринах, в будинках в ці дні безліч сцен народження Христа: з яслами, агнцями і маленькими ляльковими глиняними чоловічками, що зображають немовля. Ці фігурки тут називають “сантонс”.
У країні, де понад усе цінують традиції - Великобританії, неодмінним атрибутом свята є коротка промова королеви, яку вона вимовляє відразу після різдвяного обіду. Діти тут замовляють подарунки Father Christmas (буквально Отець Різдво). Йому треба написати докладний лист з перерахуванням бажаного і кинути його в камін. Дим з труби доставить список бажань прямо за призначенням.
Американці на Різдво зазвичай п’ють egg-nog - це яєчний-винний напій (типу коктейля) з вершками. Для заможних американців Різдво - це і час добродійності.
У Фінляндії, в снігах фінської Лапландії живе сам Санта Клаус. Рішенням ООН з 1984 року Лапландія офіційно проголошена “Землею Діда Морозу” , і лист будь-якого жителя Землі, маленького або дорослого, дійде до нього за адресою: Фінляндія, 96930, Полярне коло.
Японці на Різдво біля своїх будинків розвішують на високих жердинах пучки соломи і підпалюють їх, щоб відлякати злих духів.
У Китаї Новий рік оголошується не відразу після Різдва, а за Східним календарем, в кінці січня - на початку лютого.
Після відбіркового туру – «запитань на митниці» - 5 учасників, що отримали VIP-місця та свою travel-question-категорію вирушили у путь. Кожна категорія містила по 10 тестових гумористичних та інформаційно-пізнавальних запитань, і лише давши на них правильну відповідь, можна було перейти на наступну станцію.
Ось вони, категорії:

- «Дідусі бувають різні...»;
- «А якщо немає ялинки?»;
- «Чий це Дід Мороз?»;
- «Скажить но, як його зовуть?»;
- «Меню планети».

Ось вони, учасники!


Закінчилась різдвяна навколосвітня подорож оголошенням переможців та презентацією нашого ноу-хау – віртуальної книжкової виставки, яка має однойменну назву – „Гарячий тур у Новий рік” (http://www.library.kherson.ua/activities/vystavka/vystavka5.html)
Від усього серця сектор літератури іноземними мовами бажає своїм читачам добра і радості, любові, родинного затишку та вірних друзів! Нехай 2009 рік буде щедрим на добрі новини та приємні несподіванки! І головне – будьте щасливі і здорові у Новому Році!

З Новим Роком та Різдвом Христовим!