home

Збудуймо планету миру!
Тінейджер-форум у обласній бібліотеці для дітей

 

 

У 1981 році Генеральна Асамблея ООН проголосила Міжнародний день Миру і ось уже 20 років все людство святкує цей день 21 вересня.
Саме цього дня до обласної бібліотеки для дітей завітали читачі – учні 9-го класу загальноосвітньої школи №13, щоб у новому форматі відзначити це свято. Всі вони стали учасниками тінейджер-форуму «Збудуймо планету Миру!».
На захід завітав і цікавий гість - отець Олег, священик Української православної церкви, головний редактор християнської програми на радіо «Софія» та програми «Православный взгляд» на обласному телеканалі «Скіфія».
Перш ніж проголосити власне бачення дороги до миру, діти дізнались про роль миротворчого руху в сучасному світі. Окрему увагу приділили міжнародній діяльності громадської організації «Українська Рада Миру», яку наразі очолює перший Президент України Леонід Кравчук і яка в цьому році відзначає 60-у річницю.
Отець Олег, аналізуючи природу миру та війни, закликав учасників заходу не бути байдужими, і тоді в усьому світі частіше перемагатиме добро, і не з'являтимуться «гарячі точки» на нашій планеті.
Ведуча заходу, головний бібліотекар Вікторія Сломчинська, прочитала звернення до молоді Генерального секретаря ООН, яке й налаштувало підлітків на створення уявних «громадських миротворчих організацій», які школярі назвали «Від серця до серця» та «Мир - це наше життя».
Тінейджери розробили програму дій своїх «організацій» у боротьбі за мир .
Сподіваємось, що в майбутньому юне покоління збудує планету Миру!

Бібліотекар відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів,
Вікторія Сломчинська