home

«Зірка+Зірка»
Українська література ВКонтакті
Зустріч з Ірен Роздобудько та Ігорем Жуком

 


Хто б міг подумати, що найпопулярніша письменниця України Ірен Роздобудько насправді скромна, добра, уважна до кожного читача жінка? Адже преса позиціонує її як екстравагантну епатажну леді. Не вірте ЗМІ, доки самі не поспілкуєтесь з автором.
У Херсонській обласній бібліотеці для дітей Ірен просто усіх здивувала, роздаючи автографи після кожної зустрічі та самовіддано підписуючи 30-40 книг індивідуально для кожного!
24 березня прямо з поїзда зірковий сімейний дует Ірен Роздобудьмо та Ігор Жук у супроводі піар-менеджера видавництва «Грані-Т» Наталі Майданської з гітарою на плечі одразу поринули у спілкування зі студентами ХПТК, потім була зустріч у бібліотеці з креативною молоддю міста та палкими фанатами, які запропонували Ірен зареєструватися у Контакті та використовувати мережу як піар-хід. Юні журналісти прес-клубу «Струм» продемонстрували Ірен варіант її сторінки з особистою інформацією, статусом, фотографіями, які Ірен коментувала, та соціальною грою «Книга на замовлення». Глядачі пропонували Ірен по 3 варіанти жанру, героїв, місця і часу та подій, про які їм хотілося б почитати, потім зал голосував і врешті запропонували пані Роздобудько написати мелодраму про Херсон у 19 ст. з головними героями Григорієм Потьомкіним та Катериною ІІ, які проводять містичну ніч у бібліотеці. Пані Ірен ідея сподобалася, так що чекатимемо на нову гостросюжетну книжку.
Видавництво «Грані-Т» не перестає дивувати, і цього разу справжнім сюрпризом стала книга Ірен Роздобудьмо із серії «Життя видатних дітей» шрифтом Брайля для незрячих дітей, яку бібліотека отримала у подарунок (до слова, дуже доречно, адже ХОБД реалізує наразі свій проект з обслуговування користувачів з особливими потребами).
Враховуючи, що вже 20 років в Україні подібні книги не видавалися і у фонді нашої бібліотеки не було жодної – дарунок став справжньою подією!!!
Про це розповідали і на телебаченні під час зйомок програми «Ранковий гість», і у ході третьої зустрічі з письменниками та бібліотекарями.
На завершення у кав`ярні «Дон Марко» зібралася херсонська інтелігенція та журналісти, і не відпускали гостей до останнього: пан Ігор грав на гітарі авторські пісні з альбому «Романс з мухами», а пані Ірен так щиросердно розповідала про особисте життя, що вистачило б на 4 томи автобіографічного роману.
Хвала Богу, фанати трошки наситились спілкуванням з чарівною Ірен, і гості все ж не спізнилися на поїзд!

Оксана Розміровська,
завідуюча відділом обслуговування читачів-учнів 5-9 класів