home

Презентація навчально-інноваційного центру «Coolbook»
Проект «Генерація Google» - для просунутих і не дуже користувачів, вчителів, бібліотекарів та обдарованих дітей!

 

Сенсаційна новина: читачі ХОБД створили власну мережу «Coolbook» для книгоманів на кшталт Фейсбуку чи Однокласників! Більше того під час презентації навчально-інноваційного центру на стіні «кулерів» почали з`являтися запити про дружбу від високих гостей, які реєструвалися під незвичними логінами:
«Супермен» - заступник голови Херсонської обласної держадміністрації Андрій Анатолійович Яценко;
«Вічний спонсор» - начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Ірина Володимирівна Корольова;
«Невиліковний патріот» - ректор Південноукраїнського РІПО, кандидат педагогічних наук, доцент Анатолій Миколайович Зубко;
«Книжковий гурман» - директор Херсонської філії ПриватБанку Валерій Григорович Хоменко;
«Big Boss» - голова правління кредитної спілки «Народна довіра» Олександр Дмитрович Синюк;
«Енерджайзер» - координатор бібліотечних інновацій програми «Бібліоміст» Юлія Воробкевич та інші.
Далі на стіні з`являлися ще цікавіші дописи: скрипалі Херсонського музичного училища надіслали вітальну аудіо листівку з шикарним виконанням С. Прокоф`єва, керівник «Coolbook» Наталя Попова прикріпила фото з останнього засідання прес-клубу «Струм», які гуртуються у цьому центрі, юні журналісти презентували електронний журнал «ЛітТерра» http://www.library.kherson.ua/pressclub/index.php , де публікують свої статті, а ведучі святкового дійства поділилися лінком блогу літературної студії «Контур» www.kontur-ks.blogspot.com , який наповнюють своїми літературними шедеврами діти з письменницьким талантом.
Кульмінацією заходу стало оголошення старту конкурсу 1 лютого на кращий клубний блог, який неординарно розповідатиме про життя клубних об`єднань, а також на кращий відео фільм (за підтримки програми «Бібліоміст»). З`ясувалося, що вже є перші його учасники - юні журналісти з прес-клубу «Струм» підготували відео фільм «Алісоманія», який глядачі одразу ж оцінили. То ж сподіваємось на перемогу!
І наостанок ведучі запропонували пограти у соціальну гру «Хрестики-нулики» на новий лад : перевірили знання новітніх технологій не лише молоді, а усіх поважних гостей. Приємно, що учасники дружньо виконали всі завдання і відповіли на всі питання, причому інколи правильний варіант знали лише дорослі. Врешті-решт перемогли «Хрестики», учні 10-Б класу НВК «Школа гуманітарної праці», вони й отримали сертифікати з паролями на безкоштовний Wi-Fi у бібліотеці!
І хоча створення власної мережі читачами – звичайно, поки що лише мрія. Але недарма Білл Гейтс сказав, що настають цікаві часи. Ніколи ще не було стільки можливостей робити те, що раніше здавалося просто неймовірним! Сайти, блоги, подкасти ще донедавна здавалися чимось дивовижним, а сьогодні просунуті читачі можуть з легкістю створювати продукти Веб 2.0. Саме завдяки таким читачам бібліотеки світу незабаром точно будуть технологічно обладнані краще, ніж космічні агенції. Ура новим технологіям! Ура просунутим читачам!

Завідуюча відділом обслуговування читачів 5-9 кл. Оксана Розміровська