home

"ProFile чемпіона"
Бібліотечний ринг з Дмитром Дзядевичем

 

 

Сьогодні бути спортивним, бути у хорошій формі, а значить – здоровим, стало просто модним. Але деякі люди обирають спорт своєю професією, знаходять у ньому зміст свого життя. Дмитро Дзядевич відноситься до тих людей, чиє серце живе спортивними категоріями, хто розуміє цей світ через призму загартування спортивного духу. Він – чемпіон світу з боксу серед кадетів (до 17 років), перший і єдиний на Херсонсщині, суддя національної категорії, гордість міста Херсон, благородний і неймовірно скромний наперекір усім стереотипам про жорстокий і брутальний бокс, - завітав 4 листопада до Херсонської обласної бібліотеки для дітей
Дмитро розказав восьмикласникам ЗОШ №32 про основні реалії сучасного боксу, про цей вид спорту в історичному аспекті та провів невеличкі змагання на бібліотечному рингу. Вийшло щось на кшталт щахбоксу, нового виду спорту, де змагання в 11 раундах проходять поперемінно то за шахматним столом, то на рингу.
Підлітки дізналися про те, що у ХVIII-XIX століттях боксвзагалі був невід`ємною частиною виховання справжніх англійських джентльменів, що Олександр Сергійович Пушкін був добре знайомий з кулачними єдиноборствами і виписував з-за кордону підручники з боксу, що серед історичних знаменитостей фігурують любителі боксу: Ернест Хемінгуей(улюблений письменник Дмитра), Чарлі Чаплін, А. КонанДойль, Платон (Олімпійський чемпіон з панкратиону – суміші боксу та боротьби).
Пан Дмитро порадив дітям почитати Джека Лондона «Шматок м`яса», де описується боксерський поєдинок, та пояснив, що сила не завжди перемагає. «Ви маєте бути освіченими, добре ставитися до людей. Поєднуйте гармонічно силу, духовність і розум.»
Звичайно, ще слід пам'ятати, що фізичні вправи можуть замінити безліч ліків, проте жодні ліки не можуть замінити фізичні вправи.
Бажаю всім перемоги над собою!

Завідуюча відділом обслуговування читачів-учнів 5-9 класів,
Оксана Розміровська