home

Всеукраїнський тиждень права в обласній бібліотеці для дітей

 

З 6 по 11 грудня в Україні проходив Всеукраїнський тиждень права. Не залишилась осторонь і Херсонська обласна бібліотека для дітей.
До тижня права співробітники всіх відділів підготували низку цікавих заходів.
"Знай свої права, виконуй свої обов'язки" - так називається урок-роздум, який підготували бібліотекарі сектору періодичних видань для учнів 5-их, 6-их класів школи № 48.
Відділ інтернет-послуг створив для учнів ліцею, журналістики та права веб-задачник "Авторське право і мережа" та правовий веб-дайджест "Права дітей в Інтернеті".
У відділі мистецтв грались у медіа-гру "Мистецтво бути правим".
Найменші школярики зробили перші кроки у правознавстві під час заходу "Я люблю свою країну, де маю право на ім'я і на родину".
Вже 10 років у книгозбірні успішно працює правовий лекторій "Орієнтир", який в рамках Тижня права запропонував серію різноманітних заходів.
Учні школи №50 орієнтувались "У королівстві Феміди" за допомогою юридичного компасу.
Члени літературної студії "Контур" стали активними учасниками ситуативного тренінгу "Межа закону". Дві команди дев'ятикласників школи №32 змагались під час літературно-правової гри. Всім знайома гра хрестики-нулики, але у правові хрестики-нулики вони грали вперше. Діти розплутували складні кримінальні справи в літературних творах, розв'язували юридичні задачі та дізнались "формулу безпеки".
А в читальній залі розгорнулась книжкова виставка веб-сайт "Твої права on-line", яка допомагає юним користувачам краще вивчити свої права.

Бібліотекар відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів
Вікторія Сломчинська