home

Читацький марафон
Фінал програми літніх читань 2010 року

 

12 вересня в секторі абонементу Херсонської обласної бібліотеки для дітей відбулось фінальне свято, на якому підведені підсумки конкурсу "Читацький марафон" (в рамках Програми літніх читань "Канікули з книгою"), який тривав протягом усього літа. Майже 100 читачів сектору – учні 5-9 класів і навіть деякі старшокласники – взяли в ньому участь.
Три місяці підлітки читали літературу за рекомендційними списками, презентували прочитане та заробляли своєю читацькою працею БІВи (бібліотечну інтелектуальну валюту). За ці незвичайні «гроші» купували в "Книжковому кіоску" книжки, надані спонсорами проекту – херсонськими книготорговими організаціями та видавництвом "Грані-Т". Окрім БІВів, за значні читацькі досягнення та виявлену майстерність у творчих роботах за мотивами прочитаного учасники конкурсу отримували й заохочувальні відзнаки – «спортивні» звання «юніора» та «професіонала» і навіть чемпіонські «медалі».
Святковий фініш "Читацького марафону" ознаменувався врученням нагород кращим читачам сезону. 18 учасників конкурсу стали «медалістами», із них семеро здобули золоті медалі чемпіонів, 6 учасників стали срібними призерами, а 5 – нагороджені «бронзою».
Крім символічних медалей, переможці отримали дипломи, а "Золоті медалісти" – ще й книжки в дарунок. Для всіх присутніх на святі була проведена літературна вікторина, в якій взяли участь усі бажаючі, а переможці отримали призи.
Привітати читачів та гостей прийшли вихованці школи мистецтв № 1, які виконали уривок з казки "Про Федота-Стрільця – удалого молодця" та танцювальну композицію "Пеппі Довгапанчоха".
До нових стартів у Програмі «Канікули з книгою»!

Л.П. Шнирьова , зав. відділом абонемента