home

Виставка-дегустація
"Відчуй, як пахне кава..."

 

Привіт справжнім гурманам!
Саме для вас у бібліотеці створена неперевершена виставка-дегустація “Відчуй, як пахне кава…”, духмяний аромат якої дійсно можна відчути ще не переступивши поріг читальної зали, адже виставку прикрашє горнятко з обсмажених кавових зерен, а також безліч інформаційних буклетів про культуру споживання кави та чаю у різних куточках світу, атрибути й аксесуари чайно-кавової церемонії, які люб`язно надали херсонські представники італійських компаній “R.A.I.V.” та “Gemini” на прохання бібліотеки.
У день відкриття виставки 24 червня відбулася дегустація натуральної кави для всіх бажаючих дорослих, яку готували на спеціальній машині-еспресо. Учасники дегустації наперебій ділилися враженнями від тонкого смаку різних сортів кави та дізналися про види кавових дерев, про основних постачальників світового ринку кави, найпопулярніші способи її приготування та багато іншого.
Виставка діє до кінця літа! Тож якщо ви досі не знаєте, скільки кавових зерен можна зібрати з одного дерева або що значить кава без кофеїну, математичні формули тут не допоможуть. Приходьте прямо до Читальної зали! Ви легко знайдете виставку за чудовим ароматом…

Оксана Розміровська, завідуюча відділом обслуговування читачів-учнів 5-9 класів