home

ШКОЛА ЮНОГО АНТИКВАРА

 

У читальній залі розгорнулась унікальна виставка-колекція
«ШКОЛА ЮНОГО АНТИКВАРА», на якій представлені не тільки книги, а ще 12 видів колекціонування.
Колекціонер із 30-річним стажем представив моделі автівок: ретро, машини радянського періоду , копії італійських, німецьких, французьких фірм.
В розділі « Незвичайні колекції» всіх дивують фігурки янголів, сувенірні набори сірників, кишенькові календарики, подарункові свічки.
Неймовірну насолоду отримуєш, коли розглядаєш вироби із бісеру –« рукотворні дива», які створила майстриня Зоя Жменько.
У звичайному вона бачить незвичайне і у її спритних руках прості речі перетворюються на ювелірні вироби.
Одна із найшляхетніших пристрастей - нумізматика, яка цікавить людство багато віків. На виставці розташувалась частина колекції монет та паперових грошей Сергія Андрющенка, яку він отримав у спадщину і постійно поповнює новими зразками.
Юних читачів приваблює колекція фігурок «кіндерів». П’ятирічний
Данило Сломчинський дуже полюбляє солодощі та сюрпризи. Саме тому в його зібранні біля 100 «кіндер – сюрпризів». Це одне з найсучасніших захоплень –кіндерфілія, яке цікавить багатьох юних колекціонерів.
Справді «королівським хобі» вважається філателія. На перших поштових марках були зображені поспіль царські особи й багато монархів не могли відмовити собі у задоволенні платити великі гроші за маленькі клаптики паперу.
Сучасники також не шкодують коштів, щоб зібрати цікаву колекцію марок. Ще маленьким хлопчиком захопився «королівським хобі» Іван Герасименко і створив яскраву маркову колекцію, яку можна побачити на виставці.
Колекцію можна зібрати, не витрачаючи коштів, бо ж « скарби у нас під ногами». Збирання морських мушель, конхіофія, захоплює як маленьких, так і дорослих. Виставкова колекція не тільки вражає зовні, а ще нагадує про чудовий відпочинок на узбережжі Чорного моря.
Розділ «Майстер-клас для початківців» представляє книгу-сенсацію, перше видання в Україні для дітей про колекціонування, яку надрукувало видавництво «Грані-Т».В ній висвітлюється чимало питань і тем колекціонування, про які у нас взагалі немає літератури.
Тож завітайте до читальної зали, познайомтесь з виставкою і може у вас виникне бажання зібрати власну неповторну колекцію.


В.В. Сломчинська, бібліотекар відділу обслуговування читачів 5-9 кл.